Очила за овални лица

От Лора Еванс , All About Vision

Хората с овални лица имат равномерни пропорции, което означава, че можете да носите почти всяка форма очила. Опитайте класически очила в стил Wayfarer или очила с авиаторска форма. За жените очилата с котешко око могат да добавят кокетно, ретро докосване към вашия външен вид. Най-добре е да избягвате извънгабаритни рамки, защото те могат да развалят балансираните ви пропорции. 

Каква е формата на лицето ви?

Овална форма на лицето е по-дълга, отколкото е широка с меко извита челюстна линия. Скулите ви са широко разположени пропорционално на челото и челюстта и обикновено са поставени само малко по-високо на лицето ви. И накрая, челото ви е малко по-широко от брадичката. 

Как да изберете правилните очила за овално лице

Кръгли очила

Овалната форма на лицето е балансирана с  кръгли очила, Кръглите рамки вървят по линията между игриви и излъскани и са били любими на артисти като Джон Ленън и актрисата Рашида Джоунс.

Авиаторската форма

Емблематичната авиаторска форма събужда образа на Том Круз в „Top Gun“, но този стил вече не е само за слънчеви очила. Авиаторските очила стоят добре както на мъже, така и на жени. Знаменитости като Трейси Елис Рос и Бела Хадид са забелязани да носят авиатори.

Очила с форма на котешки очи

Въпреки че тези рамки  за първи път се появяват през 60-те години, те все още са едни от най-популярните стилове за жени. Тази форма е забавна и ласкателна, особено ако имате дълго лице. Формата на котешкото око  подчертава скулите ви и ги прави да изглеждат по-контурни. 

Очила с форма на добре познатия Wayfarer

Правоъгълната форма и по-дебелите рамки ще отличат отлично характеристиките на овална форма на лицето. За вдъхновение потърсете Майкъл Кейн във филма от 1965 г. „Правилният път“.

 

С овална форма на лицето имате почти неограничени възможности. Затова се забавлявайте да експериментирате и намерете очилата, които  чувствате, че са  подходящи за чертите на лицето ви. Въпреки че има голям избор  от очила за овални лица, има един важен съвет, който трябва да имате предвид: Внимавайте да не изберете рамките си твърде големи. Овалните лица изглеждат привлекателни с очилата поради равномерно разположените им черти на лицето, така че чифт огромни рамки могат да изхвърлят баланса през прозореца. 
Най-добрите дамски слънчеви очила за вашата форма на лицето
Добрият чифт слънчеви очила прави повече от блокиране на отблясъците, осигурява завършек на облеклото - и правилните очила могат да помогнат на мног...
Очила за квадратни лица
Кръгли и овални очила са най-добрият избор за хора с квадратни лица. Тези рамки ще омекотят и балансират силната ви челюстна линия и ще добавят контра...
Leave a comment