Как можете да намерите най-добрите слънчеви очила за формата на лицето си? Започнете,като се погледнете в огледалото, за да определите формата на лицетоси. След това използвайте нашето ръководство, за да изберете нюансите,които ще ви помогнат да изглеждате най-добре.

От Laura Evans, All About Vision

Как правилните слънчеви очила правят впечатление

Представете си Одри Хепбърн в „Закуска при Тифани“, носеща емблематичните си слънчеви очила от костенурка. Или си спомняте разтърсващите авиаторски слънчеви очила наТом Круз в „Топ гън“ Да не забравяме и Матю Бродерик, определящ тенденцията Ray-Ban в „Денят на Ферис Бюлер“.
Понякога нищо не прави по-смело изявление от чифт слънчеви очила. Но,не само всеки чифт слънчеви очила, Правилните слънчеви очила. И тези перфектни очила не се отнасят само до стила; става въпрос и за приляганетона лицето ви.

Откриването на истинската ви форма на лицето ще ви помогне да изберете правилните слънчеви очила, които да допълнят структурата на костите на лицето ви. В тази статия ще откриете най-добрите слънчеви очила за формата налицето Ви, така че и вие евентуално може да имате момент за изгряване като звезда.

Квадратна форма на лицето

Ширината на скулите на квадратна форма на лицето обикновено е равна на дължината между челото и челюстта. Този тип лице често е доста ъгловата,така че избирането на правилната двойка слънчеви очила е от съществено значение,за да не се акцентира върху ъгловатият външен вид на квадратно лице.

Трябва да пробвате рамки:

Авиаторските слънчеви очила бяха хит за Том Круз в„Top Gun“  и Силвестър Сталоун в „ и Силвестър Сталоун в „Kobra“, те стоят добре на квадратната форма на лицето. Цветните, класически кръгли, винтидж кръгли и овални стилове също отдалечават вниманието от близките пропорции на дължина и ширина на структурата на лицето. 
Слънчеви очила, които акцентират върху зоната на очите и скулите със силно изразена вежда или ръб, също са подходящи.


ВИЖТЕ СВЪРЗАНО: Най-добрите дамски слънчеви очила за вашата форма на лицето 


Кръгла форма на лицето

Кръглото лице обикновено е пропорционално на ширина и дължина. Размерите между челото, скулите ичелюстта са много сходни и притежават гладка, закръглена структура. Бузите обикновено са по-пълни и няма толкова изразени скули. 
Трябва да пробвате рамки:  Кръглата форма на лицето може да е подходяща за различни стилове слънчеви очила, стига те да не подчертават силно бузите. Слънчевите очила с изтънена долна част на Матю Бродерик в „Денят на Ферис Бюлер“ ще добави тази звездна сила към кръгло лице. 
Потърсете ъглови или правоъгълни рамки в ексцентричен дизайни смели цветове. Слънчевите очила с дебели рамки, очила с ясен мост и с остри линии също помагат за разширяване на очите и придаване на издълженост на заоблената зона на бузите. Избягвайте малки кръгли слънчеви очила, тъй като те могат да направят лицето ви да изглежда по-кръгло. Овална форма на лицето

Дължината на овална форма на лицето е по-дълга от широчината си, с овално чело, широко разположени скули, закръглена челюстна линия и тясна брадичка. Има уникален баланс към овалното лице, което го прави идеално за широк спектър от стилове и форми на слънчеви очила. 

Трябва да пробвате рамки: Слънчевите очила трябва да са с удебелена рамка и цвят. Но избягвайте тези с долна тежка част или такива без рамки, тъй като тези стилове могат да подчертаят прекомерно дължината на лицето. 
Ъглови, авиаторски и овални слънчеви очила са чудесен избор за овално лице. Спомнете си емблематичните огромни очила на Даян Кийтън в„Ани Хол“. Ретро квадратните слънчеви очила и извън габаритни рамки, които са широки около очите, ще допълнят овално лице, без прекалено акцентиране натясно чело и брадичка. 

ВИЖТЕ СВЪРЗАНО: Най-добрите мъжки слънчеви очила за вашата форма на лицето 


Форма на сърце

Лицето с форма на сърце има изпъкнало чело и високи скули, които се стесняват до тясна челюстна линия. Перфектните слънчеви очила за лице с форма на сърце са тези които успяват да потдържат баланса на средната повърхност, без да привличат прекалено много внимание към горната и долната част на тази структура на лицето. 

Трябва да пробвате рамки: Лице с форма на сърце наистина може да изпъкне в геометрични и кръгли слънчеви очила. Помислете за леки рамки или такива които са без рамка като тези, които Киану Рийвс носеше във филмите „Матрицата“. 
Рамки за котешки очи в лъскави непрозрачни цветове или ъгловати, ретро квадратните рамки също са идеални за форма на сърцето на сърцето.


Диамантена форма на лицето

Диамантената форма на лицето буквално прилича на диамантена форма. Тази структура на лицето се отличава с тясно чело, изпъкнали скули сравнително тясна брадичка, която понякога може да бъде заострена. Слънчевите очила, които разширяват средната и горната част на тази форма на лицето, са най-ласкателни. 


Трябва да пробвате рамки: Хора с диамантена форма на лицето трябва да търсят слънчеви очила, които имат меки ъгли, както и двуцветни рамки, които привличат вниманието към очите и скулите. Тези слънчеви очила трябва да подчертават линията на лицето и да включват отличителни форми, забавни цветове на стъклата и дизайнерски акценти. 
Помислете за онези очила, които Мерил Стрийп носеше в „Дяволът носи  Прада“. Слънчевите очила с форма на котешко око, овал и правоъгълник също наистина работят за тази форма на лицето. 
ВИЖТЕ СВЪРЗАНО: Най-добрите очила за вашата форма на лицето и тона на кожата 


Удължена форма на лицето

Удължената или дълга форма на лицето обикновено е по-дълга, отколкото е широка. Определя се със скули, с високо чело и сравнително широка челюстна линия. Ако имате продълговато лице, удряте джакпота за слънчеви очила, защото можете да носите най-различни стилове и форми на слънчеви очила. 

Трябва да пробвате рамки: Удължена форма на лицето трябва да е със слънчеви очила, които компенсират дължината на лицето. Потърсете нюанси с остри ъгли, геометрични фигури, дълбоки стъкла и смели линии. 
Котешко око рамки, като тези, които Сюзън Сарандън носеше в „Телма и Луиз“ или с правоъгълни рамки са чудесни, защото могат да помогнат да се намали дължината на лицето и да се изострят по-меките черти на тази форма на лицето. 
Идеалният чифт слънчеви очила е моден основен продукт. Разбирането на структурата на лицето ви ще гарантира, че вашето лице ще е неотразимо.


Колко чифта очила са ви необходими?
Колко чифта очила са ви необходими? Това зависи от нуждите ви от визия, застраховката ви от зрението, бюджета ви - и дори от модния ви усет....
Инфографика: Каква е формата на лицето ми?
Каква е формата на лицето ми?...
Author
Lorem ipsum dolor sit amet, justo aliquid reformidans ea vel, vim porro dictas et, ut elit partem invidunt vis. Saepe melius complectitur eum ea. Zril delenit vis ut. His suavitate rationibus in, tale discere ceteros eu nec. Vel ut utamur laoreet vituperata, in discere contentiones definitionem ius.
read more ⟶
3 comments
Тодор Харманов
Тодор Харманов
Tuesday 09th June 2020

Полезно и върши работа. Супер....

Стела Петрова
Стела Петрова
Monday 08th June 2020

Супер полезно. Дано има и още подобни статии.

Ани Павлова
Ани Павлова
Monday 08th June 2020

Много полезна информация. Благодаря

Показва 1 до 1 от 3 (1 страници)
Leave a comment