Най-добритеочила за вашата форма на лицето и цвета на кожата

От Ерин Морган

Защо някои очила изглеждат привлекателни на витрината в оптичния магазин, но не са толкова страхотни, когато ги пробвате?

Възможно е рамките да са грешения стил за вашата форма на лицето. Формата на лицето ви играе важна роля за това дали определен стил очила ще изглежда добре върху вас.

Каква е формата на лицето ми?

За да определите формата на лицето си и кои стилове на очила ще изглеждатнай-добре върху вас, издърпайте косата си от лицето и погледнете директно в огледало. Погледнетевнимателно цялостната форма и контури на лицето и главата си.
За помощ вижте тук.

Ето седемте основни форми на лицето и вида рамки за очила, които изглеждатнай-добре във всяка форма:


Овална форма на лицето

Овалната форма на лицето се смята заидеалната форма, защото е с балансирани пропорции.

За да поддържате естествения баланс на овална форма на лицето, потърсетерамки за очила, които са широки колкото (или по-широки от) най-широката част налицето.

Рамките с форма на орех, коитоне са твърде дълбоки или тесни, са много добър избор. Лице с формата на сърце

Лицето с форма на сърце има широка горна трета и тясна долна трета.

За да намалите видимата ширина на горната част на лицето, изберете форми на рамката, които са по-широки в долната част. Тънки, светли рамки и очила без рамки, които имат лек, ефирен вид, също са добър избор.Квадратна форма на лицето

Квадратна форма лице има силна челюсти широко чело и ширината и дължината на лицето има приблизително същитепропорции. 

За да направите квадратното лице да изглежда по-дълго и да смекчитенеговите ъгли, опитайте тесни стилове на рамката, рамки с по-голяма ширина отдълбочина и тесни овали. 
Диамантена форма на лицето

Лицата с форма на ромб са тесни вчелото и челюстта и имат широки скули. Това е най-рядката форма на лицето.

 

За да подчертаете очите и да омекотите скулите, опитайте рамки, които иматдетайлни или отличителни линии на веждите. Очила без рамки и рамки совални или котешки очи също могат да бъдат добър избор.Кръгла форма на лицето

Лице с кръгла форма има извити линиис ширина и дължина в същите пропорции и без ъгли.

За да направите кръглото лице да изглежда по-тънко и по-дълго, опитайтеъглови тесни рамки за очила, за да удължите лицето.

Рамките с ясен мост и правоъгълнирамки, които са по-широки, отколкото са дълбоки, също могат да бъдат добъризбор.Цвят на кожата, на очите и на косата

Когато избирате очила, формата на лицето не е единственият фактор, койтоопределя кои рамки ще изглеждат най-добре върху вас - вашият тон на кожата, цветана очите и цвета на косата също играят важни роли.

Най-добрите очила ще допълнят оцветяването на вашето лице, очи и коса.

Цвят на кожата

Независимо от цвета на кожата ви, тоновете на кожата се категоризират като„прохладни“ или „топли“.

Прохладният тен има сини или розови тонове, а топълият тен има "цвят напраскови и сметана" или жълт нюанс. Маслиновата кожа се счита за прохладна,защото представлява смес от синьо и жълто.

Цвят на очите

Цветовете на очите обикновено савторичен елемент при определянето на оцветяването ви поради многото вариации нацвета на очите.

Например, сините очи могат да вариратот хладно почти виолетово до бледо синьо-сиво, което е топло. Кафявите очи могат да вариратот светъл сайдер сянка (топла) през средно кафяв до хладен почти черен.

Цвят на косата

Цветовете на косата също се считат за топли или хладни. Ягодово  руса, платина, синьо-черна, бяла, кестенява,сол и черен пипер и пепеляво кафяво са хладни. Топлите цветове на косатавключват златисто русо, кафеникаво черно, кафяво-златисто и „мръсно сиво“.

Цветове на рамката за очила

След като сте определили дали сте „топло“ или „хладно“, тогава можете данамерите цветовете на рамката за очила, които ще ви подхождат най-добре.

Примери за цветове на рамката, най-добри за топло оцветяване са: камила,каки, ​​злато, мед, праскова, оранжево, корал, почти бяло, червено с огън,топло синьо и светла костенурка.

За хладно оцветяване, най-добрите нюанси на рамката за очила са черна,сребриста, розово-кафява, синьо-сива, слива, пурпурна, розова, нефрит, синя иполу-кехлибарена (по-тъмна) костенурка.

Лиз Сегре също допринесеза тази статия.       

             

Инфографика: Каква е формата на лицето ми?
Каква е формата на лицето ми?...
Очила за дълги лица
По-дългата форма на лицето се съчетава добре с почти всеки стил очила, така че ще имате много възможности за избор. За да помогнете за разделянето на ...
Author
Lorem ipsum dolor sit amet, justo aliquid reformidans ea vel, vim porro dictas et, ut elit partem invidunt vis. Saepe melius complectitur eum ea. Zril delenit vis ut. His suavitate rationibus in, tale discere ceteros eu nec. Vel ut utamur laoreet vituperata, in discere contentiones definitionem ius.
read more ⟶
1 comments
Петър Вълев
Петър Вълев
Monday 08th June 2020

Полезно. Лесно се ориентирах.

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Leave a comment